Vlaamse Ardennen 3

34 graden buiten… en Jelle en ik trokken voor de derde en laatste keer naar Oudenaarde, Keerbergen en Zulzeke. Deze keer reden we het deel van de Eddy Merckx route dat we vorige keer niet gedaan hebben door het slechte weer.

Na een goede drie kilometer ruimde de goede asfalt plaats voor kasseien. De Oude kwaremont bleek een echte hel, ik ging sneller omhoog dan Jelle en omdat ik de gps had en er een bordje van de route verdwenen was, verloren we elkaar. Niet leuk als je zo op je tandvlees zit. Uiteindelijk raakten we terug bij elkaar en reden we samen verder. We krijgen een scherpe bocht naar rechts, en krijgen terug kasseien voorgeschoteld.

P1050491Volgens een bordje zitten we op de Patersberg (11.5% gem, 13.9% max). Kruipen, puffen, patineren, drinken, even rusten en naar adem snakken… op het eind kwam mijn eten zelfs even terug naar boven MAAR we zijn boven geraakt. Dit was echt dé limiet, steiler op kasseien zal moeilijk zijn.

Een vriendelijke Deen nam even een foto en we gingen door. Samen hadden we 3 liter water mee, maar al snel kromp onze voorraad en na De Hotond keerden we terug…

Maandag is de laatste training, dan trekken we naar de muur.

De getallekes

afstand 22 km
gem. hartslag 136
gem. snelheid 9.5
max. snelheid 42.5


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *