1/4: Col Du Glandon

Na een zalig nachtje slaap vertrokken Danielle, Kathleen, Tine en ik met de fiets aan onze camping in bourg D’oisons. Na een paar km plat begon de klim… redelijk stevig, maar het ging nog redelijk (vier per uur en een hartslag van 120)

Na 19.9 km stonden Koenie en Kees ons op te wachten met havermout en Aiki Noodles… alles liep gesmeerd buiten enkele pijnlijkje punten op mijn handen en een gevoelige pols na. De wind stak op en ik deed een waterdichte broek aan, just in case…

Even later begon het te druppelen, en vanaf 3 uur reden we in de gietende regen. Tine en Katleen reden op eigen tempo verder, en Danielle stapte achter mij.

Mijn pols deed meer en meer pijn en na 28 km werd het écht te koud, we bibberden uit ons vel. Toen we aan de volgauto kwamen hebben we ingestapt… We hadden 30 km op de teller, en we moesten er nog acht doen…ondertussen was het vijf uur (we zijn om kwart na acht vertrokken!).

De meisjes zijn ook gaan schuilen en hebben de top net niet gehaald. Ondertussen zitten we hier in een hotel aan de voet van de Télégraaf, ze voorspellen weer regen voor morgen, pfff.

Op zich was het enorm leuke dag, maar wat een einde… mezelf kennende zal dit lang in mijn hoofd spoken!


Reacties

1/4: Col Du Glandon — 2 reacties

  1. Regen heb je helaas niet zelf in de hand. Je hebt al wel een eerste deel van je Marmotte gedaan dus kop op voor het volgende deel! 😉

  2. niet treuren. ferm gedaan ! Gezien de harde omstandigheden keurt de lippelose jury dit als een meer dan volle eerste opdracht goed ! check ! Op naar dat ander klein bergske !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *